Bacsa Dávid Dr.

Dr. Bacsa Dávid
Dr. Bacsa Dávid

Veszprémi főegyházmegyés római katolikus pap.

1991-ben születtem Szegeden, siket anya és hallássérült apa egyetlen gyermekeként. A hallássérülésem kilenc éves koromban alakult ki, arcüreggyulladás következményeként. 2010 óta foglalkozom hallássérült személyekkel. 2017-ben szenteltek pappá a Veszprémben. Jelenleg a Keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánia káplánja vagyok.

Tudományos kutatási területemben a hallássérült emberek és tágabb értelemben a fogyatékkal élő hívek lelkipásztori ellátásának egyházjogi szabályzásának lehetőségeit vizsgáltam. A Reménykör munkatársaként az egyházi tudományos életben szeretném megmutatni a teljeskörű egyházi akadálymentesség szükségességét és lehetőségeit. Célom, hogy a lelkipásztorok és lelkipásztori munkatársak érzékenyítése a fogyatékossággal élő személyek iránt, hogy az Evangélium örömhírét számukra is át tudják adni.

A SOTE magatartástudományi intézetével sikerült elindítanunk egy szabadon választott érzékenyítő kurzust, amely félévente átlagosan 20-25 jelentkezővel indul. A Down Alapítvány és a Pető András Kar iskolájával együttműködő kurzus a legjobb hallgatói visszajelzéseket kapott tárgyak egyike lett az egyetemen.

Elérhetőségeim:
Cím: Keszthely, Tapolcai út 1, 8360
E-mail: david.bacsa91 [csigavonal] gmail.com
Telefon: +36 (70) 257-4046
Honlap: https://karmeltemplom.hu/

Média megjelenések:
Isten nem tesz köztünk különbséget – Bacsa Dávid káplán a Reménykör üzenetéről (2021)

Remény, szolgálat, közösség – Bacsa Dávid káplán – 2022.07.19. – Délelőtt Keszthelyen

Hittel, lélekkel 2023. 03. 12. – Fogyatékkal élő személyek hitoktatása

Hittel, lélekkel 2024. 03. 17. – A szív lelkülete