Nagy Sándor

Nagy Sándor
Nagy Sándor

Plébániai kormányzó, hallássérült-referens, mentálhigiénés lelkigondozó

2016 óta szolgálok papként az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. Jelenleg a Budapest-Tabán Alexandriai Szent Katalin Plébánián teljesítek szolgálatot plébániai kormányzóként. Egyik fő tevékenységi területem a plébániai szolgálat végzése.

Emellett a Budapesten és környékén élő hallássérült hívek megbízott lelkipásztora is vagyok 2018 óta. Olyan családból származom, ahol nem a szavaké volt az elsődleges szerep, hanem a jeleké. A szüleim siketek, így már kicsi koromtól kezdve kapcsolatban voltam nap mint nap a hallássérült emberek világával. Azóta is törekszem odafigyelni a hallássérült emberek speciális igényeire. Szeretném számukra „láthatóvá tenni a hallhatatlant, kifejezni a láthatatlant”. A Katolikus Hallássérült Pasztorációban segítőimmel együtt célunk az, hogy Isten igéjét minél akadálymentesebben közvetítsük siket és nagyothalló testvéreinknek. (Jelnyelven kísért és feliratozott szentmisék, jelnyelvi hitoktatás és szentségi felkészítés, közösségi programok segítik mindezt elő.)

A Reménykör elnevezésű összefogásban is szeretném az együttműködés szálait tovább erősíteni és kifejezésre juttatni azt a meggyőződésemet, hogy a fogyatékossággal élő személyek a közösség szerves tagjai, részvételük pedig gazdagítja az egyházi élet minden területét.

Elérhetőségeim:
Nagy Sándor plébániai kormányzó hallássérült-referens (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye)
Budapesti Katolikus Hallássérült Pasztoráció
Cím: Budapest-Tabán Alexandriai Szent Katalin Plébánia, 1013 Budapest, Attila u. 11.
E-mail: hallasserult.katolikus [csigavonal] gmail.com
Mobil: +36 (20) 429-8354
Honlap: https://www.facebook.com/katolikus.hallasserult.pasztoracio

Média megjelenések:
EWTN Video – bemutatkozás (2021)


Képmás riport írott változataKépmás riport hallgatható változata (2022)

Budavári séták riport (2022)