Lauer Tamás

Lauer Tamás
Lauer Tamás

Tanár, diakónus, mentálhigiénés lelkigondozó.

Matematika-ének-zene tanári diplomát szereztem, de hallásom romlása miatt váltottam. Jelenleg informatikusként dolgozom.

Mindig kerestem a Miért?-re a választ. Így kapcsolódtam be a hallássérült pasztoráció munkájába. Örömmel végzem a szentmisék, istentiszteletek akadálymentesítését, mind a Duna TV vallási közvetítéseiben, mind a tabáni vasárnapi 10 órai szentmiséken.

Keresem a lehetőségét annak, hogy a nagyothalló sorstársaim számára is akadálymentessé és befogadhatóvá tegyük Isten üzenetét. Négy éven keresztül szerveztem lelkigyakorlatot, találkozókat sorstársaimnak, Jelenleg a tabáni plébánián Nagy Sándor atya mellett szolgálok diakónusként: egyéni lelkigondozói beszélgetéseken, vagy lelkigondozói csoportfoglalkozáson, mint amilyen az Értékes Találkozások is voltak. A nagyothallók Török Béla Általános Iskolájában matematika tanárként óraadó vagyok.

A Reménykörrel való kapcsolat pedig abból a felismerésből született, hogy a különböző fogyatékossággal élő személyek is tudják egymást támogatni és közösen tudnak fellépni egymás érdekeit képviselve. A Reménykör honlapját gondozom.

Elérhetőségem:
E-mail: lauer.tamas [csigavonal] gmail.com

Média megjelenések:
Nagyothallók lelkigyakorlata (2017)

Hallássérültként a sorstársak szolgálatában (2023)