A Reménykör küldetése

Reménykör szórólap
Reménykör szórólap

A Reménykör egy olyan katolikus összefogás, ahol maguk az érintettek és az őket támogató emberek munkálkodnak együtt a speciális szükségletű emberek láthatóságért és teljes befogadásáért a katolikus egyházban. Az alap célkitűzést röviden kifejezi a kibővített elnevezés: Egyházi Misszió az Akadályozott Emberekért. Kiemelten törekszünk arra, hogy a siketek és nagyothallók, a látássérültek, a mozgássérültek, az értelmileg akadályozottak, az autizmus spektrum zavaraival élők és a súlyosan halmozottan sérült testvéreink saját gondolatai és szándékai megfogalmazásra kerüljenek önmagukról és saját részvételükről az egyházban.

Célunk, hogy ehhez – reflektálva – összegyűjtsük a missziónkhoz hasznos tapasztalatokat, azokat megosszuk mind egyházon belül, mind egyházon kívüli (ökumenikus, civil-szakami) érintett közösségekkel. Ezt különböző jellegű és szintű együttműködésekkel kívánjuk megvalósítani.

Egyik fontos tevékenységünk a teológiai reflexiók megfogalmazása és megosztása a fogyatékossággal élők teljes egyházi részvételéhez.

Az összefogás tagjai között van teológiai tanár, gyógypedagógus pap, hallássérültek referense, hallássérült-intézmény igazgató, egyházjogász, szakorvos, egészségügyi ellenőr, látássérült médiaszakember, szociológus, szociálpedagógus, kommunikációs szakember, értelmileg akadályozott és autizmus spektrum zavaraival élő fiatalok, érintett szülők. Hiszünk abban, hogy Krisztusban összetartozunk és képesek vagyunk felismerni egymásban az értéket.

„Effata, azaz nyílj meg!” Mk 7, 34

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük