Boros Ildikó

Boros Ildikó
Boros Ildikó lányával

Egészségügyi szakember, krisztushívő, római katolikus vallásomat aktívan gyakorló érintett édesanya vagyok.

A Reménykör alapításában aktívan részt vettem annak érdekében, hogy a tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékossággal és autizmus spektrumzavarra (Asperger-szindróma) élő jól szocializált lányom hitéletét tudjam elősegíteni. Fő célom volt, hogy együtt tudjuk aktívan átélni és gyakorolni a vallásunkat.

Nagy örömünkre elsajátította a hittant egyszerű jól érthető szöveggel, sőt néha a nehezebb összefüggéseket is és összetett anyagokat is érti. Jól funkcionál a miséken, az egyházi szertartásokon elhangzott szövegeket is érti. Boldogságunk határtalan lett, amikor elsőáldozó és bérmálkozó is vált belőle 2 éven belül. Nagyon szeret ismerős papnál áldozni, a többi esetben kicsit szorong.

A Reménykör szervezetében saját tapasztalataimmal igyekszem segíteni a sorstárs szülőket. Érezniük kell a hasonló helyzetben élő vallásukat nehezen vagy nem gyakorló szülőknek, hogy nincsenek egyedül. Minden ember értékes és joga van a hitéletét aktívan gyakorolni. E nemes feladathoz szeretnék csatlakozni és folyamatosan elmélyülni személyesen is a teológiában.

Nagyon fontos számomra, hogy az imában megtapasztaljam Isten jelenlétét és az életünkben is.

Hétköznapi életem: két lányommal élek Budapest külső kerületében. Közel 35 éve dolgozom a közigazgatásban közegészségügyi-járványügyi felügyelőként. A Magyar Református Egyház egészségügyi szakértője vagyok 10 éve. 2004 évben alapítványt hoztam létre szülő társakkal „Segítő kezek a gyermekekért” néven, melyet 20 éve a mai napig működtetünk. Fogyatékkal élő fiatalok, gyermekek táboroztatását, fejlesztését végezzük, önálló életvezetésre és önismeretre tanítunk  valamint rászoruló családokat támogatunk, különféle szabadidős programokat (pl. kirándulás, túra, múzeumlátogatás, gyógytestnevelés, közös séta) szervezünk.

Elérhetőségem:
Tel: +36 (30) 384-4003
E-mail: segitokezek67@gmail.com