Király Péter Attila Dr.

dr. Király Attila
dr. Király Attila

1987-ben születtem, az orvosi egyetemet 2012-ben végeztem el. PhD fokozatomat 2017-ben szereztem meg. Azóta belgyógyászként dolgozom az egyik budapesti klinikán. 2014-ben voltam elsőáldozó, majd 2019-ben bérmálkoztam. Lelki vezetőm és barátom Neruda Károly felkérésére csatlakoztam a Reménykör kezdeményezéséhez, ahol részt veszek az alapító dokumentum és a módszertani ajánlás szerkesztésében.

Feladatom az értelmileg akadályozott emberek és családjaik irányában történő érzékenyítés a közegészségügy területén ahol ez a téma egyértelmű szakmai ajánlások hiányában még nem kiforrott. A katolikus egyház odafordulásán kívül az egészségügyben dolgozók aktív odafigyelése és helyzetfelismerése is kiemelkedően fontos meglátásom szerint, hiszen a fogyatékossággal élő, értelmileg akadályozott emberek akár egyszerre több okból kifolyólag is és talán gyakrabban is igénybe veszik az egészségügy szolgálatait.

Célom, hogy kollégáim és barátaim elé vigyem az akadályozott emberek ügyét, hogy az egyház mellett, az egészségügyben megértő gondoskodást találjanak szükségük idején.

Elérhetőségem:
E-mail: kiraly.p.a@gmail.com